Our Destinations

Vi är jätte nöjda med vår resa till Colombia och åker gärna tillbaka !

Newsletter

Namn
E-post

kammarkollegietEn resa till sydspetsen i Pionjärernas fotspår.
Punta Arenas är den sydligaste staden i Chile, eftersom det söder om denna plats endast finns små byar och bosättningar. I denna stad går solen upp i havet och går upp i bergen i motsats till resten av Chile. Det finns många sevärdheter att besöka i vad som kallas Patagonien och Eldslandet. Vi får se berg och glaciärer som rör sig ut mot havet, medan vår expedition rör oss mot världens sydligaste stad, Ushuaia, för att lära känna dess nationalparker.
saltos_petrohueskorpiosparque-torres-del-paine

 

 

 

 

 

 

Turen Punta Arenas- Ushuaia 5 dagar/ 4 nätter

Dag 1: Punta Arenas- Magallanessundet
Incheckning på hotellet under eftermiddagen. Vi går sedan ombord och får en välkomstdrink med kaptenen. Vi avgår mot Magallanes sund.

Dag 2 Ainsworthbukten /Tuckerön
Vi kliver av båten i Ainsworthbukten, för att se den imponerande glaciären Marinelle, där vi tar oss en promenad för att se en bäverdamm och den underbara magallanska skogen som omgärdar den. På avstånd får vi se en koloni av sjöelefanter. Vi kliver av båten i bukten till Brookesglaciären för att promenera nära glaciären.

Dag 3: Garibaldiglaciären/ Piaglaciären/ Glaciäravenyn
Vi kryssar vidare på huvudleden till Canal Beagle för att komma in i Piabukten och kliva av båten i närheten av glaciären med samma namn. Vi inleder utflykten med en tur mot utsiktsplatsen där det finns riktigt bra möjlighter att iaktta den bergskedja där glaciären har sitt ursprung. Vi återvänder sedan för att kryssa genom kanalen Beagle, för att se den majestätiska glaciäravenyn.

Dag 4: Beaglekanalen och Murraykanalen
Vi seglar vidare genom Beaglekanalen och Murraykanalen och stiger av båten i Nationalparken Cape Horn, där Stilla Havet och Atlanten möts. Cape Horn upptäcktes år 1616 av en holländsk expedition under ledning av Isaac Lemaire, och parken har fått sitt namn efter hamnen Horn, som expeditionen seglat av ifrån. Parken klassificerades som biosfärreservat av Unesco i juni 2005. Detta område är känt för sin förtrollande skönhet, sin växtlighet och geografi. Vi kommer till en uktsiktsplats och går igenom den Magallanska skogen med sin imponerande vegetation.

Dag 5: Ushuaia
Ankomst till Ushuaia, som är Argentinas viktigaste stad i Eldslandet och den sydligaste staden i världen. Vi kliver av båten klockan 8:00 för att lära känna staden och dess nationalparker.

Dag 1: Middag
Dag 2-4: Frukost, lunch och middag
Dag 5: Frukost

Kontakta oss för bokning!
BloggTwitterFacebook