Our Destinations

Vi är väldigt nöjda med resan som var till 100 % väl genomförd med allt vad som vi blev lovade

Newsletter

Namn
E-post

kammarkollegiet 

San Blas & Kuna Indianer – 3 dagar / 2 nätter

Utan tvekan den bäst bevarade av alla de inhemska kulturerna i Amerikorna är Kuna. Kunamänniskor är så fast beslutna att skydda sitt arv som de har behållit sin autonomi. I Kuna Yala (delstaten Kuna), känd för resten av världen som San Blas öarna, styr fortfarande en oberoende kongress. Av runt 365 öar är c:a 60 av dem bebodda. Turkosa vatten omger vita sandstränder som kantas av palmer och vasstak i dessa Kuna byar.

Dag 1 – Ankomst till Yandup Island – Strand, snorkling, kultur & regnskog
Tidig morgon hämtas ni från ert hotell i Panama City för transfer till Albrook’s flygplats. Ett mindre plan flyger er till San Blas. En företrädare för Yandup Lodge kommer att möta dig vid ankomst. Yandup är en paradis ö som har sin egen lilla strand och är omgiven av korallrev och lugnt kristallklart vatten. Efter att bekantat sig lätt med ön och ätit frukost så kan du variera dagen med bl.a. utflykter till andra bebodda öar, snorkla i det kristallklara vattnet och koppla av på stranden eller ett besök till ett närliggande vattenfall där du kan ta ett uppfriskande dopp efter en 45 minuters vandring i den täta tropiska skogen. Här kan du se olika djur och växter + en del lokala lantbruksgårdar. Tillbaks på lodgen där du kan koppla av en stund i hängmattan innan lunch. Under eftermiddagen kommer du att kunna aktivera dig med mer snorkling, strandtid, regnskogspromenader, segling runt ön i en typisk Kuna kanot. Eller segling i båt genom mangroveskogen i närheten av ön till ett område som verkar vara en naturlig swimming pool på grund av det klara vattnet och det faktum att det är omgivet av korallrev och öar, besöka Kuna närliggande byar med ett utmärkt tillfälle att lära sig om Kuna, deras levnadssätt och traditionella ceremonier. Vidare finns möjlighet att besöka en kyrkogård eller se traditionell konst och hantverk på marknaden. Besök kommunala hus ”Sahilas” (Kuna Chiefs) där beslut till förmån för samhället tas, råd om alla aspekter av livet erbjuds och hur de lokala lagarna efterlevs. Här erbjuds en inblick om byggandet av den typiska Kuna huset, ekonomin, den traditionella ”Mola”, samt bearbetning av sockerrör till den lokala drycken.
Natt på Yandup LODGE
(B / L / D + 1 flaska vatten per måltid ingår. Ytterligare alkoholfria och alkoholhaltiga drycker på egen bekostnad)

Dag 2 – UTFORSKA San Blas – Strand, snorkling, kultur & regnskog
Vakna till Karibienvattnets brus och välj själv hur du vill uppleva dagen. Samma valmöjligheter som på dag1 finns att tillgå.
Natt på Yandup LODGE
(B / L / D + 1 flaska vatten per måltid ingår. Ytterligare alkoholfria och alkoholhaltiga drycker på egen bekostnad)

Dag 3 – Åter till Panama City
Frukost  och sedan har du en kort tur i en urholkad kanot till den landningsbana varifrån flyget går tillbaks till Panama City. Vid ankomst till flygplatsen får du transfer till ditt hotell.
(B)

B (frukost), L (lunch), D (middag) = måltider som ingår

Pris / person i dubbelrum Sek4500 (minst 2 personer)
Extra natt: 1400 kr (utflykter och måltider ingår)

Ingår:
Logi, måltider enligt resplanen + en flaska vatten per måltid
All mark, luft och vatten transporter inom Panama
Alla flygplats och hotell transfers vid ankomst och avgångsdatum
Lokala guidetjänster och kostnader för dessa
2 utflykter per dag som anges i dagsprogrammet
Tjänster av en in-bunden mark operatör för flygbolaget åter Bekräftelser och Tour Operations
Inträdesavgifter till parker

Ingår inte:
Internationella flyg
Hotell i Panama City
Måltider som inte anges i resplanen
Alkoholfria och alkoholhaltiga drycker som ej nämnts
Personlig utrustning
Extramaterial på hotellet
Snorkelutrustning etc. (kan hyras direkt på Yandup Lodge för en liten avgift)

Logi Information
Ägs och drivs av en Kuna familj. Yandup Lodge ligger i centrum av Kuna Yala på en privat ö vid ungefär 50 minuters flygning från Panama City och sedan ca 15 minuter via båt från Airstrip Playon Chico. Boendet är enkelt, men bekvämt i traditionell Kuna-stil i stugor med två eller tre sängar, takfläkt, eget badrum och en hängmatta på verandan. Lodgen har 10 stugor och havsbrisen ger en skön ventilation. Måltider inkluderar nyfångad fisk och skaldjur som serveras på uteservering med utsikt över Karibien. Yandup ön tillhör en liten skärgård, där man t.o.m. enkelt kan ta sig från en ö till den andra. Det finns inget varmvatten på ön. Elektricitet (från solceller) finns tillgängligt 24 timmar om dygnet i 110V och små elgeneratorer kan ge högre spänning vid större behov.
BloggTwitterFacebook