Our Destinations

Alla transfers gick strålande, väldigt trevligt boende, en toppenresa! /familjen Forsberg  -2011

Newsletter

Namn
E-post

kammarkollegietchinchinacafe6juan_valdez_2

Nordic Latin Travel Eco-Tourism

 

Kafferegion

Kafferegionen har blivit den främsta lantliga attraktionen i Latin America, tack vare uppgraderingen av traditionella ”haciendas” till kvalitetshotell. Besökare här hittar lyxiga sviter, parker, golfbanor, extremsporter, underbar natur och förstås kaffe i alla stadier av produktionen!

Ett utmärkt vägnät gör att man enkelt reser genom hela regionen. Oavsett om du är här i affärer eller för att beundra och gå på upptäcktsfärder i naturen, eller kanske helt enkelt bara vill koppla av, så är den colombianska Kafferegionen ett originellt, ovanligt och läckert resmål!

Bo på en Kaffefarm

Dag 1 – Armenia
Ankomst. Mottagning och transfer till ert Kaffefarms-hotell. Middag och övernattning.

Dag 2
Frukost. Under morgonen åker vi till Chapolera Farm, ca 20 minuter från Armenia, där vi kommer att få vara med om en kulturell resa genom kaffets historia. Vi får möjlighet att vara tillsammans med bönderna och se hur de arbetar och också prova på att arbeta tillsammans med dem. Vi får en ingående presentation av hur kaffebönorna plockas och processas för att bli det bästa kaffet i världen!

Turen avslutas med en liten föreläsning om kaffets historia och hur det slutligen packas och exporteras ut i världen. Vi fortsätter färden med ett besök i fjärilshuset, där vi får se mer än 25 olika fjärilsarter. Vi kommer också att besöka den Botaniska trädgården. Lunch inkluderad. Middag och övernattning.

Dag 3 – Armenia
Frukost. Under morgonen besöker vi Quimbaya museet med en spännande samling av arkeologiska föremål från trakten. Vi fortsätter till Salento, den äldsta staden i kafferegionen där vi får uppleva den koloniala arkitekturen. Därefter går färden till Valley of Cocora med sin varierande flora och fauna. Colombias nationalträd vaxpalmen växer här. Alternativ: bege dig ut på en ridtur för att lära känna området. Lunch inluderad. Middag och övernattning.

Dag 4
Frukost. Transfer till flygplatsen för hemfärd.

Hotell

Pris för 4 dagar per person

HOTEL DBL
Las Camelias

Mirador de las Palmas

Casa de Campo El Delirio

4.500 SEK

Contact us for reservations!
BloggTwitterFacebook