Our Destinations

Totalintrycket av resan var mycket positivt. Vacker natur och många upplevelser.

Newsletter

Namn
E-post

kammarkollegietOm Belize

Lighthouse-Reef-Belizebelize-map-large.3122428_stdlubaantun

Geografi
Belize är ett litet land med 22.966 kvadratkilometer som ligger på nordöstra kusten i Centralamerika. Belize delar plats med sina grannländer, Mexiko och Guatemala, en gammal mayakultur och gemensam etnisk bakgrund med Centralamerika. Men det är den salta luften drivande över från Karibiska havet som influerat landet med ett färgsprakande Karibisk flärd som kan ses genom sin distinkta Kolonial / karibisk arkitektur, kokosrätter, vita sandstränder, avslappnad stämning och sin engelska samt kreoldialekter. Belize är i själva verket det enda centralamerikanska land med engelska som förstaspråk.

Klimat
Belize har en årlig medeltemperatur 26 ° C, och går från 21 ° C till 34 ° C under året. Temperaturerna varierar beroende på höjd, närhet till kusten och de kylande effekterna av Karibiens vindar. Normalt är det varmare inåt land med undantag i det södra högland där det i allmänhet är kallare under hela året.

Befolkning
307 899 invånare

Språk
Det officiella språket är engelska.

Valuta
Belizisk dollar (BZD).

Öppettider
Öppettider är vanligtvis 8:00 till 12:00 och 13:00 till 17:00 måndag till fredag.

Elektricitet
110V AC 60 Hz

Pass och visum
Det krävs att passet är giltigt minst 6 månader efter avresa. Vissa nationaliteter måste ansöka om visum. Vänligen kontakta ambassaden för mer information om reglerna.

Flygplatsskatt
Ingen flygplatsskatt
BloggTwitterFacebook