Our Destinations

Vi är jätte nöjda med vår resa till Colombia och åker gärna tillbaka !

Newsletter

Namn
E-post

kammarkollegietColombía-Panama

PortobeloCartagena

 

 

 

 

 

Colombia – Panama -

 

 

Dag 1: Bogota
Ankomst till flygplatsen International El Dorado i Bogotá. Mottagning och transport till hotellet.

Dag 2: Bogota – stadstur
Frukost på hotellet. På morgonen promenerar vi genom staden för att titta på intressanta platser. Vi börjar med Plaza de Bolivar där några av landets viktigaste byggnader finns: Huvudkatedralen, justitiepalatset, borgmästarens hus och presidentbyggnaden. Vi går vidare till Guld museum med mer än 30 000 guldföremål från den antika tiden. Vi fortsätter genom de vackra gatorna i stadsdelen La Candelaria, se byggnader med arkitektur i kolonial stilen. Vi kommer fram till det hus där den gamle frihetshjälten Simon Bolivar bodde. Därefter tar vi linbanan upp till Monserrate, som är stadens högsta punkt med en fin utsikt. Eftermiddagen är ledig.

Dag 3: Bogota / Zipaquira
Frukost på hotellet. På eftermiddagen åker vi ut mot norra delen av staden och passerar små lokala samhällen och områden, tills vi kommer fram till Zipaquira och besöker dess katedral, som är en otrolig konstruktion mitt i en saltgruva. Denna utflykt varar i 4 timmar innan vi övernattar på hotellet los heroes.

Dag 4: Bogota / Villa de Leyva (buss)
Frukost på hotellet. Besök i staden med de viktigaste monumenten i gamla stan, som Castillo de San Felipe, Cerro de la Popa, La Ciudad Amurallada, och andra platser. Eftermiddagen ledig. Middag och övernattning.

Dag 5: Villa de Leyva / Bogota
Frukost. Rundtur genom det vackra samhället med besök i kongressens hus. Besök i Luis museet Acuña, Paleontologmuseet och Casa de Nariño. På eftermiddagen går vi ut i Bogotá och besöker Ráquira som är berömt för sina hantverk. Ankomst och transport till hotellet i Bogotá.

Dag 6: Bogota/Cartagena (flyg)
Frukost på hotellet innan vi åker till flygplatsen för att åka till Cartagena. Vi tas emot vid flygplatsen Rafael Nuñez och transporteras till hotellet. Middag och övernattning.

Dag 7: Cartagena
Frukost på hotellet. Besök i staden med de viktigaste monumenten i gamla stan, som Castillo de San Felipe, Cerro de la Popa, La Ciudad Amurallada, och andra platser. Eftermiddagen ledig. Middag och övernattning.

Dag 8: Cartagena
Frukost på hotellet. Resten av dagen är ledig för valfria aktiviteter, exempelvis en tur till Rosarioöarna. Middag och övernattning

Dag 9: Cartagena/Santa Marta (buss)
Frukost på hotellet. Transport till staden Santa Marta (2,5 timmar bort). Middag och övernattning.

Dag 10: Santa Marta
Frukost på hotellet. Rundtur i staden med besök på Quinta de San Pedro Alejandrino, som var den plats där Simon Bolívar dog 1830, den antika gamla stan och den vackra bukten som är omgiven av berg. Eftermiddagen är ledig. Därefter middag och övernattning.

Dag 11: Santa Marta/Panamá (flyg)
Frukost på hotellet. Transport till flygplatsen för flyg till Panama.
På kvällen blir det sedan en typisk folkloreshow från Panama med dans och middag. Du kommer här att få en bild av folklorekulturen i Panama. Det började med indianerna och deras akustiska instrument. Sedan kom de spanska kolonisatörerna med sina västerländska influenser. Till sist kom de afrikanska slavarna som tagits över för att delta i bygget av Panamá kanalen. Mixen som uppstått har skapat en av de rikaste folkkulturerna i hela Latinamerika.
Den här showen bjuder på typisk folkdans- och musik från Panamá. I dansnumren märks framförallt kvinnorna, med sina handgjorda bomullskläder och sina fantastiska smycken. Även männen är välklädda, med hattar som bara en liten del av kan ta veckor att tillverka och skjortor med guldknappar och pärlsnäckor. Las Tinajas är en dansföreställning. El Tambor de la Alegría är en show som visar några av de mest dramatiska avsnitten i Panamás historia.

Dag 12: Stadstur och Panamakanalen, halvdag
Den guidade turen som tar oss med till några av Panamás viktigaste landmärken utgår från hotellet. Vi startar resan vid bostads- och shoppingområdena, genom bankkvarteren i den moderna delen av Panamá. Vi rör oss vidare mot den historiska och koloniala zonen som skapades i samband med att den ursprungliga huvudstaden förstördes. Med sina smala gator, torg och parker har en stor del av stadens historia blivit bevarad. Vi besöker la Plaza de Francia (franska torget), stadsdelen Las Bóvedas, La Iglesia de San José med sitt imponerande guldaltare, la Catedral (katedralen) och Museo del Canal (kanalmuséet). Turen fortsätter sedan mot slussen Miraflor där man kan se ut över den stora byggnad som användes vid administrationen av kanalbygget. Väl på plats får vi se de båtar som passerar igenom kanalen med den fascinerande historien. I Centro de Visitantes (besökscentret) visas videofilm där vi får lära oss om vilken historisk betydelse kanalen haft som sjöväg mellan oceanerna. En utställning över kanalens antika delar och ett besök vid simulatorn ingår också i utflykten.

Dag 13: Besök i Parara-Puru samhället
Vi avgår tidigt på morgonen i en mikrobuss tillsammans med en lokal specialistguide i riktning mot hamnen Corotu o Nuevo Vigia där vi går ombord på en motordriven kanot. Vi fortsätter mot sjön Alajuela som är den näst största sjön i Panamá, skapad av människor. På plats kommer vi, med hjälp av en kunnig guide, att få upptäcka och bekanta oss med folkgruppen los Chocoes.
Det här folket är mycket skickliga hantverkare, vilket vi kommer få se på de träskulpturer och korgar som de tillverkar. Vi kommer även få se en föreställning där ursprungsbefolkningen dansar en välkomstdans. Lunchen består av fisk som serveras på växtblad. På eftermiddagen finns det möjlighet att bada i floden. Vi är tillbaka på hotellet i Panamá City klockan fyra på eftermiddagen.

Dag 14: Portobelo
Den här dagen besöker vi staden Portobelo.
När de spanska kolonisatörerna erövrat det tidigare Inkariket började de se sig om efter strategiska platser i området som de kunde använda för att transportera sin last från kust till kust. Portobelo var den plats som utgjorde slutet på del “Camino Real” (den kungliga vägen), där oceanerna möttes och användes därför av de spanska erövrarna för att avlasta sina skatter på skepp som skulle återvända till Europa. Platsen kom därför att bli ett populärt tillhåll för pirater som tvingade de spanska erövrarna att bygga starka skydd och tullar. Trotts detta lyckades den brittiske erövraren Sir Francis Drake senare inta Portobelo och förstöra. Drake som senare enligt vissa källor mördades och enligt andra källor dog i en sjukdom, kan idag återfinnas i en blykista på botten av Portobelo bukten. Detta är en av anledningarna till att Portobelo är en hamnstad med en mycket rik och spännande historia.
Vi avgår tidigt på morgonen från Panamá och åker mot den atlantiska kusten och får se en stor del av vad som kommit att kallas Camino Real (den kungliga vägen). På plats besöker
vi engelska kyrkan del Cristo Negro, det antika tullhuset och forten i området.  Mitt på dagen äter vi på en Karibien skaldjursrestaurang med utsikt över bukten Portobelo och återvänder till hotellet på
eftermiddagen.  Då detta är en tropisk utflykt rekommenderar vi bekväma kläder, insektsskydd, hatt, solskydd och mycket bekväma skor.  Glöm inte kameran.

Dag 15: Panamá
Fri dag i Panama

Dag 16: Panamá / Avresa till Arlanda, Sverige
Transfer till flygplatsen för avresa.

Kontakta oss för mer information!

Inkluderat i priset:
Internationellt flyg (flyg beräknat från Arlanda, Stockholm) Kostnadstillägg kan förekomma vid avresa från annan flygplats
Inrikesflyg
Boende på 3/4 stjärniga hotell
Utflykter och transporter enligt program
Engelskspråkiga guider
Måltider enligt program

Inte inkluderat i priset:
Flygplatsskatt c:a 200 SEK betalas vid utresa från Bogotá och Panamá
Utflykter som inte nämns i programmet
Avbeställningsskydd och reseförsäkring
Övrigt ej angivet

Pass/visum
Giltigt pass i 6 månader krävs. Svenska medborgare behöver ett turistkort
som kan erhållas av flygbolaget vid ankomsten.

Hotell

Casa-fundadores Villa de L

Casa Fundadores Villa de Leyva

Los-heroes 3*-Bogotá

Los Heroes 3* Bogotá

Santamar 4*

Santamar 4* Santa Marta

Kontakta oss för bokning!

 
BloggTwitterFacebook