Our Destinations

Alla transfers gick strålande, väldigt trevligt boende, en toppenresa! /familjen Forsberg  -2011

Newsletter

Namn
E-post

kammarkollegietOm Ecuador

EcuadorgalapagosNEVADO(5)

Ecuador är inget stort land men fantastiskt att resa i. Åk och titta på lamadjur i Anderna eller se på pirayor i regnskogen. Här finns gott om gamla, spännande kolonikyrkor och ett besök i en indianby inne i djungeln är ett måste. Allt ligger ”nära” i Ecuador som har så enormt mycket att erbjuda när det gäller natur och upplevelser.

Geografi
I Ecuador ligger den kända vulkanen Cotopaxi. Ecuadors högsta vulkan är Chimborazo som ligger mycket nära ekvatorn. Dess topp är den punkt på jorden som befinner sig längst från jordens medelpunkt. Till Ecuador hör också ögruppen Galapagosöarna, kända för sina jättesköldpaddor och för sitt rika fågelliv.

Klimat
Klimatet i Ecuador är synnerligen varierande. På låglandet vid Stillahavskusten och i Amazonasbäckenet är klimatet tropiskt. På höglandet är det tempererat. Vid kusten är klimatet fuktigt i norr och blir sedan torrare dess längre söderut man rör sig.

Huvudstad
Quito

Folkmängd
13 547 510 miljoner invånare

Språk
Spanska är det officiella språket. Engelska används mest i affärssammanhang och i turistbranschen. Quechua (Kichwa) och andra indianspråk är vanligt förekommande.

Valuta
USD Dollar  ($).

Electricitet
110/120 VAC.

Pass och visum
Passet måste vara giltigt i mer än 6 månader utöver den tid som man har tänkt sig att stanna. Besökarna måste ha returbiljett och tillräckliga resurser för att få stanna. Kontakta ambassaden för att få veta mer exakt vad det är som gäller.
BloggTwitterFacebook