Our Destinations

En underbar resa till Costa Rica! I helheten var allting fantastiskt, samt mycket vänligt bemötande från lokala guider.

Newsletter

Namn
E-post

kammarkollegietGroupresan till Mexico


Gruppresa Mexiko 12 dagar i koloniala Mexico. Världsarv, pyramider, kultur.

12 dagar, 11 Nätter

Dag 1. Transfer från ankomstplatsen till Mexico City. (Längd 1 tim.).
Mottagning vid flygterminalen för transfer. Transport till det utvalda hotellet

Dag 2:Morelia- Patzcuaro
Amerikansk frukost ingår. Avgång till Morelia, en stad som blivit klassad som världsarv. Här besöker vi Katedralen, regeringspalatset, Clavijeropalatset, Stortorget, marknaden för lokala godsaker, akvedukten och Gualupitatemplet i San Diegoklosteret. Vi reser till Patzcuaro för övernattning.

Dag 3: Patzcuaro (citytur) – Guadalajara
Amerikansk frukost ingår. Besök i den antika huvudstaden av Purepechakungariket. Patzcuaro har en speciell koloniell atmosfär där man kan uppleva den hälsosamma damens kyrka, de elva gårdarnas husGertrudis Bocanegra biblioteket  med väggmålningar från Juan O´Gorman, och Don Vasco torget. Lunch innan vi fortsätter till Guadalajara.

Dag 4. Guadalajara – Tequila – Guadalajara (söndag).
Amerikansk frukost ingår. På förmiddagen, tur till Tequila där vi besöker den gamla gården San Jose del Refugio, som är en av de bästa fabrikerna för den berömda drinken. På eftermiddagen blir det citytur: Degolladoteatern, katedralen, regeringspalatset mm.

Dag 5 Tlaquepaque:
Vi åker till Tlaquepaque, som visar vackra exempel på mexikanska hantverk. Vi äter lunch och tar oss sedan tid att vandra runt i staden för att se mer av de olika konstgallerierna och hantverksbutikerna i staden.

Dag 6: Guajanato- San Miguel de Allende.
Amerikansk frukost ingår. Vi besöker den historiska stadskärnan, med sin unika arkitektur. Du får se Juarezteatern, kyrkan, universitetet, Hidalgomarknaden och de unika gatorna.  På eftermiddagen beger vi oss till San Miguel de Allende, en stad med många ovanliga byggnader, såsom dess kyrka, stadshus och Mayorazgohuset vid kanalen.

Dag 7: San Miguel de Allende- Queretaro- Mexico
Amerikansk frukost ingår. Avgång till Querétaro, som är ”Mexikos självständighetsvagga, där vi ser oss omkring och beundrar byggnaderna, som Corregidorahuset, Marquesapalatset, Aguilavillan och Sierra Gorda grevens hus. Lunch, innan vi beger oss till Mexiko city.

Dag 8: Citytur till Mexiko med Antropologimuséet.
Amerikansk frukost ingår. Vi går igenom stan för att se mer av den. Vi går till det historiska centret uppe på ”Zocalo”, och besöker nationalpalatset vid Diego Rivera, konstcentret och katedralen. Vi besöker Paseo de la Reforma och Azteksalen i Antropoligimuséet. Du kan även välja att ta en tur ut till Teutihuacanpyramiderna.

Dag 9: Taxco & Guernavaca
Amerikansk frukost ingår. Vi inleder vår resa med att besöka Robert Brady museet och katedralen i Cuernavaca. Vi fortsätter till silverstaden Taxco där vi besöker en silverbutik. Lunch innan vi besöker stadskärnan med dess gator och torg, samt Santa Prisca kyrkan.

Dag 10 Puebla y Cholula
Amerikansk frukost ingår: Vi ger oss av till Santa Maria Tonantzintla för att besöka kapellet. Vi fortsätter till arkeologiområdet för att besöka Amerikas största pyramid. Vi tar en citytur i Puebla med sin vackra arkitektur, besöker katedralen, huvudtorget och Rosariokappellet. Vi återvänder sedan till Mexiko city.

Dag 11.  Mexico city

Dag 12 Transfer ut ur Mexico city
Amerikansk frukost ingår. Transfer till flygterminalen.

Priser i SEK per person från 22.000

Inkluderat:

Price per person
• Engelskspråkiga guider
• Internationellt flyg (flyg beräknat från Stockholm)
• Utflykter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program
• Boende i 3/4 stjärniga hotell

Inte inkluderat i priset

  • Utflykter som inte nämns i programmet
  • Avbeställningsskydd och reseförsäkring

Kontakta oss för mer information!
BloggTwitterFacebook