Our Destinations

Vi är väldigt nöjda med resan som var till 100 % väl genomförd med allt vad som vi blev lovade

Newsletter

Namn
E-post

kammarkollegietBesök i Chocoesamhället Parara-Puru

GIRA-PARARA-PURU2

Besök i Parara-Puru samhället

Avgång: Varje dag

Vi avgår tidigt på morgonen i en mikrobuss tillsammans med en lokal specialistguide i riktning mot hamnen Corotu o Nuevo Vigia där vi går ombord på en motordriven kanot. Vi fortsätter mot sjön Alajuela som är den näst största sjön i Panamá, skapad av människor. På plats kommer vi, med hjälp av en kunnig guide, att få upptäcka och bekanta oss med folkgruppen los Chocoes.

Det här folket är mycket skickliga hantverkare, vilket vi kommer få se på de träskulpturer och korgar som de tillverkar. Vi kommer även få se en föreställning där ursprungsbefolkningen dansar en välkomstdans.  Lunchen består av fisk som serveras på växtblad. På eftermiddagen finns det möjlighet att bada i floden. Vi är tillbaka på hotellet i Panamá City klockan fyra på eftermiddagen.

Priser: Angivet i SEK pp

Tour

1 PAX

2 PAX

Ytterligare person

Tur till Parara Samhället

1250

1000

800

elchorromacho

Delen och indianmarknaden

Avgång: Dagligen (rekommenderas på söndagarna)

Dalen ”El Valle de Antón” är en av de mest levande platserna i hela det inre Panamá. Den ligger två timmar från huvudstaden, i provinsen Coclé, 600 meter ovan havsytan. Dalen med det mycket behagliga klimatet är i själva verket en krater från en vulkan, som sannolikt var den största i världen på tiden det begav sig. Vi följer med till den indianska marknaden där, framförallt på söndagarna, hantverkarna tar med sig sina produkter för att sälja. Där finns hantverk i trä, stenstatyer, snäcksmycken, läder och mycket annat. Vi besöker sedan naturreservatet med vattenfallet Chorro de Macho.

Vi får se hällristningarna och berget La india Dormida (den sovande indianen), ett namn som berget fått på grund av sitt utseende. Slutligen beger vi oss till ”El Níspero” den zoologiska parken med djur som hittats skadade i djungeln. En park som är känd för sina orkidéer, guldgrodor och ovanliga träslag som hotas av utrotning. Lunch och inträde ingår i turen. Vi återvänder till Panamá city på eftermiddagen.

Priser angivna i SEK pp

GIRAS DE HISTORIA Y CULTURA

1 PAX

2 PAX

Ytterligare person

El Valle – Mercado Indio

(Dalen och indianmarknaden)

1850

1200

800

Kontakta oss för bokning
BloggTwitterFacebook