Our Destinations

En underbar resa till Costa Rica! I helheten var allting fantastiskt, samt mycket vänligt bemötande från lokala guider.

Newsletter

Namn
E-post

kammarkollegietOm Surinam

Surinam

 

Det bor knappt en halv miljon invånare i Surinam.
Huvudstaden Paramaribo ligger utmed Atlantkusten där Surinamfloden har sitt utlopp och är landets största stad. Här bor ungefär en kvarts miljon invånare. De flesta invånare bor i landets norra delar utmed kustområdena.

Den religiösa tillhörigheten är lika heterogen som befolkningen. Nästan 30 % är hinduer, en fjärdedel av invånarna är protestanter och nästan lika många är katoliker. Den muslimska befolkningen utgör en femtedel av den totala populationen och det finns flera lokala religioner i området. Det officiella språket är holländska. Många talar engelska och flera andra språk är i bruk i landet.

Klimatet i Surinam är i huvudsak mycket varmt och tropiskt då landet ligger utmed ekvatorn. Det varma vädret mildras något av de västliga passadvindar som kommer in över landområdet. Regnperiod råder mellan april till augusti och mellan november och februari.

Landets flora och fauna tillhör de rikaste i världen. En del av det fantastiska växt- oh djurlivet skyddas genom nationalparker. Den största parken är Central Surinams Naturreservat som lockar en mängd besökare varje år.
Det går många floder genom området och floder utgör också naturliga gränser till Guyana i väst och Franska Guyana i öst. Det finns även en del sjöar. En gigantisk damm, Brokopondoreservoaren, ligger i landets nordöstra delar utmed Surinamfloden. Den är en av världens största dammar och är en viktig energikälla för landets industrier.

Surinam blev en holländsk koloni år 1667. Man fick sin självständighet år 1975. Surinam blev snart en diktaturstat och regimen höll ställningarna fram tills 1987 då landet fick ett demokratiskt styre. I början av 1990-talet skedde en statskupp, men den varade inte så länge.
Idag styrs landet som en demokratisk republik.

För mer information, kontakta oss!
BloggTwitterFacebook