Our Destinations

All transfers were brilliant, very nice accommodations, a great trip! / family Forsberg -2011

Newsletter

Name
E-mail

kammarkollegietEaster Island

Dag 1 – Hanga Roa
Ankomst till Påskön. Mottagande på Mataveri Flygplats med blomster halsband.
Transfer till hotellet i Hanga Roa. Inga måltider.

Dag 2 – Hanga Roa – Moai´s Routeplaya Anakena – Hanga Roa
Heldags tur utmed Moai Route, besök vid ”Ahu” (högtidlig plattform i ruiner), Vaihu, en plats omgiven av enorma statyer som har ramlat rakt ned och Ahu Akahanga, där den första kungen på ön begravdes.
Vidare åker går turen till Rano Raraku Volcano, som är den mest spektakulära kratern i området och där den ursprungliga öbefolkningen skulpterade de enorma statyerna ur vulkanens stenbrott. Vulkanen är belägen nära södra kusten av ön.
Här är det möjligt att observera de olika stadierna i Moaikonstruktionen, den största finns fortfarande kvar vid grunden av stenbrottet och den är över 20 m lång och väger nära 200 ton. Besök till Ahu Tongariki, den största Ahu på ön med 15 Moais, som blev förstörda av tidvattnet 1960 men är återställda till dess ursprungliga position. Utflykt till Te Pito Kura, en gammaldags bebyggelse med en mystisk sfärisk sten. Dagen avslutas på Anakena Beach.
Fri tid att njuta av det varma havet som omger ön. På eftermiddagen åter till hotellet.
Måltider: Frukost-Lunch box

Dag 3 – Hanga Roa – Volcán Rano Kaoorongo-Ahu Akivi-Hanga Roa
Halvdags tur till Rano Kao Volcano, vars djupa krater av frodig växtlighet innehåller en stor färsk vatten sjö som är täckt med totora. Utflykt till Cultural Centre of Orongo, som är belägen på toppen av kratern över 300 meter över havs nivå och där sker varje år Bird Man eller Tangata Manu ceremonin. Där finns mer än 100 hällristningar som representerar Make-Make guden och Manutara sjöfågel. Besök till Ana Kai Tangata, en grotta dit öbefolkningen tog sin tillflykt under tider av krig och där många förhistoriska målningar kan beskådas.
Besök till Ahu Vinapu, där den intressanta arkitekturen påminner oss om Inca´s arv på grund av perfektionen i beskärningen och placeringen av stenarna. Åter till hotellet. Frukost

Dag 4 – Hanga Roa – Ahu Akivi – Hanga Roa
Halvdagstur till Ahu Akivi, en stor plattform som består av 7 Moais, där alla är vända mot havet. I åker till Ana Tepahu Caverns och stenbrottet av Puna Pau, där den främsta delen av Moais skulpterades (de kallas Pukao, som betyder ”typisk hårstil”). Besök till Ahu Tahai. Åter till hotellet. Frukost

Dag 5 – Hanga Roa
Transfer till Mataveri Flygplats på överenskommen tid för avgångflyget.
Vi tar Adjö och får snäckhalsband. Frukost

Obs! Programmet är beroende av flyget (ankomst/avgångstid)

Säsong att åka: Hela året. Klimatet på Påskön är subtropiskt, med en genomsnittstemperatur på omkring 22 grader. Ön har en årsnederbörd på 113 cm och det är varmast och fuktigast mellan december och februari. Kyligast är det mellan juni och augusti.
Talade språk på ön: Spanska-Engelska
Utflykter kan ändras beroende av väderleksförhållanden
För trekking rekommenderas god fysisk kondition

I priset ingår:
Boende
Transfer
Engelsktalande guider
Måltider nämnda i programmet

Ingår ej:
Flyg
Övrigt ej nämnt ovan

Priset i SEK/person

HOTELL Rum Del i dubbelrum GUIDE
Vai Moana Standardrum

3 800

Spansk – Engelsk
Chez María Goretti Standardrum

5 000

Spansk – EngelskBloggTwitterFacebook