Our Destinations

Alla transfers gick strålande, väldigt trevligt boende, en toppenresa! /familjen Forsberg  -2011

Newsletter

Namn
E-post

kammarkollegietFAQ

Resevillkor

När man köper en paketresa gäller resegarantilagen och alla Nordic Latin Travels paketresor omfattas av denna lag. Det betyder att om din resa blir avbruten eller inställd kan ersättning utbetalas ur resegarantin. En paketresa är ett arrangemang som består av transport tillsammans med inkvartering eller någon av dessa tjänster i kombination med en turisttjänst, t ex bilhyra eller inträde till nöjesanläggning, under förutsättning att resan varar i mer än 24 timmar eller inbegriper övernattning. Resan ska säljas till helt pris eller till skilda priser som är knutna till varandra.

Beställning av resa

Du kan boka din resa hos Nordic Latin Travel antingen via telefon, mejl eller genom att fylla i den anmälningsblankett som du finner under fliken “bokningar” i toppen av sidan.

I samband med att du beställer en resa betalar du en anmälningsavgift på 2.500 kr per person om inte annat anges. Du  kan via anmälningsblanketten också beställa ett avbeställningsskydd för 500 kr. Orderbekräftelse skickas till dig inom ett par dagar, antingen via mejl eller vanlig post. När du betalt anmälningsavgiften på 2.500 kr är din bokning säkrad och det innebär också att du accepterar våra resevillkor. Anmälan är bindande när avgiften erlagts. Öppet köp gäller en vecka. Vi ber dig att noga studera resevillkoren innan du beställer din resa, detta gäller speciellt ”Allmänna villkor för paketresor”. Obs! Du kan betala din resa via bankgiro, kontant, eller med bank- eller kreditkort.  Bankkort och kreditkort är avgiftsfria. Slutbetalning är resans pris minus anmälningsavgift. Denna ska erläggas senast 30 dagar före avresa på Nordic Latin Travels bankgiro nr: 446-0218. När vi erhållit betalning skickar vi alla erforderliga resedokument tillsammans med kvitto.

Ombokning av resa

Om du gör en ombokning av din resa, ändrar datum eller destination, så betraktas detta som att du bokar en ny resa. Detta kan leda till kostnader för dig, enligt reglerna för ”Avbeställningsskydd”.

Resehandlingar

Dina resehandlingar skickas till dig via mejl eller vanlig post. Kontrollera noga att alla uppgifter stämmer överens med vad du har bokat. Finns det några felaktigheter ber vi dig kontakta oss snarast.

Barnrabatter

För barn under 12 år gäller speciella rabatterade priser om barnet sover i föräldrarnas rum. Detta gäller på alla våra hotell.

Pass och visum

Du som resenär är själv ansvarig för att kontrollera att ditt pass är giltigt. Namnet i ditt pass måste överensstämma med namnet i flygbokningen. Detta är särskilt viktigt att tänka på exempelvis inför en bröllopsresa. I de flesta länder gäller att passet ska vara giltigt minst 6 månader längre än planerat utresedatum. För resor till Latin Amerika krävs inget visum för svenskar med giltigt pass.

Vaccinationer

Kontakta alltid din läkare eller vaccinationscentral inför en planerad resa. För resa till vissa delar av Sydamerika rekommenderas malariatabletter.

Avbeställningsskydd

Resenären har rätt att avbeställa resan enligt följande:

Vid fastställande av resans pris ska i resans pris inte inräknas vad resenären erlagt för avbeställningsskydd.

- Om avbeställning sker mellan 30 och 14 dagar före avresan ska resenären erlägga 15% av resans pris.

- Vid avbeställning mellan 14 dagar och 8 dagar före avresan ska resenären erlägga 50% av resans pris.

- Sker avbeställningen tidigare än 8 dagar före avresan ska resenären betala hela resans pris.

Avbeställningsskyddet återbetalas inte vid avbeställning av resan.

Trygghet

Nordic Latin Travel har erhållit riskklass 5 (där 1 anger högsta och 5 lägsta risk) enligt klassificeringen som bygger på UC Riskprognos.

Reseförsäkring

Det är viktigt att man har en fullgod reseförsäkring innan man gör en långresa. I flera hemförsäkringar ingår en viss form av reseskydd. Man bör dock noga kontrollera vad som ingår och inte ingår. Försäkringen bör ersätta många former av kostnader om du blir sjuk eller råkar ut för en olycka, såsom vårdkostnad, resekostnad, semesteravbrott och ersättningsresa, invaliditetsersättning vid olycksfall, merkostnader för hemresa, förseningsersättning, resgods, ansvar, rättsskydd, personskada vid överfall, självriskeliminering etc.

Flygresor

Nordic Latin Travel säljer inte enbart flygbiljetter.

Bagageregler

Vi hänvisar till respektive flygbolag när det gäller regler för maxvikt för bagage.

Reseledare

Nordic Latin Travel har egna svensk- och engelsktalande (vissa spansktalande) reseledare för våra stora grupper. På plats i respektive land finns alltid engelsktalande, kunniga guider.

Klagomål

Eventuella klagomål på hotell eller utflykter som ingår i Nordic Latin Travels resor framförs direkt på plats till hotellet eller utflyktsarrangören. Klagomålet anmäls sedan till oss i Sverige för behandling.

Allmänna villkor för paketresor

För mer information om villkor och regler vid paketresor, hänvisar vi till ”Allmänna villkor för paketresor” som du hittar på Konsumentverkets och Kammarkollegiets hemsidor.

Org. Nummer: 556787-6114
BloggTwitterFacebook