Our Destinations

Vi vill tacka er för allt vi fått vara med om, på denna fantastiska resa till Peru, som vi alltid kommer att ha med i våra hjärtan.

Newsletter

Namn
E-post

kammarkollegiet

Stads- och kanalutflykten, halvdag
Avgångar: 08.00 och 14.00
Längd 4 timmar

Den guidade turen som tar oss med till några av Panamás viktigaste landmärken utgår från hotellet.  Vi startar resan vid bostads- och shoppingområdena, genom bankkvarteren i den moderna delen av Panamá. Vi rör oss vidare mot den historiska och koloniala zonen som skapades i samband med att den ursprungliga huvudstaden förstördes. Med sina smala gator, torg och parker har en stor del av stadens historia blivit bevarad. Vi besöker la Plaza de Francia (franska torget), stadsdelen Las Bóvedas, La Iglesia de San José med sitt imponerande guldaltare, la Catedral (katedralen) och Museo del Canal (kanalmuséet). Turen fortsätter sedan mot slussen Miraflor där man kan se ut över den stora byggnad som användes vid administrationen av kanalbygget. Väl på plats får vi se de båtar som passerar igenom kanalen med den fascinerande historien. I Centro de Visitantes (besökscentret) visas videofilm där vi får lära oss om vilken historisk betydelse kanalen haft som sjöväg mellan oceanerna. En utställning över kanalens antika delar och ett besök vid simulatorn ingår också i utflykten.

Stads- och kanalutflykt heldag
Avgång: 08.00
Längd: 8 timmar

Förmiddagen har samma upplägg som ovanstående utflykt. Vid lunchtid rör vi oss mot en välrenommerad lokal restaurang för att äta typiska specialiteter från Panamá. Vi besöker sedan några av de mest spännande ruinerna i Panamá la vieja (Panamás gamla stan) och stadsdelens museum. Det här är platsen som invaderades av piraten Henry Morgan 1671 och som senare förstördes i en brand.Vi återvänder sedan mot hotellet där vi på nytt äter på restaurang.

Chiva-parraderaChiva Parrandera (nattutflykt)
Avgång: Torsdagar och lördagar
Längd: 4 timmar

Den här utflykten startar klockan åtta på kvällen och passar perfekt för den som vill träffa nya människor, njuta av musiken, ta sig ett par drinkar och upptäcka nya ställen i en avslappnad miljö.  La Chiva Parrandera är en festbuss som ursprungligen byggdes för att köra ett Murgaband  (en typisk lokal orkester). Vi besöker några av de viktigaste platserna i stan för dem samtidigt som vi bjuds på drinkar, dansar och minglar med varandra. Guiden tipsar oss sedan om de bästa klubbarna i stan.

Folklore-panamaFolkdans- och musikshow med middag
Avgång: Las Tinajas (Tisdag, Torsdag, Fredag och Lördag), El Tambor de la Alegría (Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag och Lördag)
Längd: 3 timmar

Det började med indianerna och deras akustiska instrument. Sedan kom de spanska kolonisatörerna med sina västerländska influenser. Till sist kom de afrikanska slavarna som tagits över för att delta i bygget av Panamákanalen. Mixen som uppstått har skapat en av de rikaste folkkulturerna i hela Latinamerika.

Den här showen bjuder på typisk folkdans- och musik från Panamá. I dansnumren märks framförallt kvinnorna, med sina handgjorda bomullskläder och sina fantastiska smycken. Även männen är välklädda, med hattar som bara en liten del av kan ta veckor att tillverka och skjortor med guldknappar och pärlsnäckor. Las Tinajas är en dansföreställning. El Tambor de la Alegría är en show som visar några av de mest dramatiska avsnitten i Panamás historia.

Shoping in Panama

Shoping in Panama

Shoppingturen i den skattefria zonen Colon
Avgång: Måndagar och Fredagar
Längd: Åtta timmar

Vi avgår från hotellet klockan 07.00 för att bege oss till en mycket viktig handelsplats. La  Zona Libre de Colón är ett skattefritt område där allt möjligt går att köpa mycket billigt. Då området riktar sig till turister är det mycket viktigt att ta passet med sig. Ska man ta med sig något direkt därifrån måste man deklarera vad man köpt. Annars finns möjlighet att få varorna transporterade direkt till flygplatsen och återfå dem vid hemresan. Resan till La  Zona Libre de Colón som tar knappt två timmar avgår från hotellet klockan 08.30 och vi hämtas upp igen klockan 16.30.

COMPRAS EN ALBROOK MALL, MULTICENTRO O MULTIPLAZA (Shopping i det kommersiella köpcentret Albrook Mall)
Avgång: Varje dag
Längd: 6 timmar

Det finns mängder av shoppingmöjligheter i Panamá. Ni kan välja mellan Albrook Mall som har en stor variation av butiker till bra priser och Multiplaza Pacific som riktar in sig på butiker med designade märkeskläder som Chanel, Louis Vuitton, Ralph Lauren, Carolina Herrera, Cartier, Giorgio Armani och mycket mer. Vi hämtas upp vid hotellet och stannar väljer sedan själva vilket shoppingcenter vi vill hoppa av vid.

Contact us for reservations!
BloggTwitterFacebook