Our Destinations

Ni är specialister på Latin Amerika. Resan till Costa Rica var givande och gav hela familjen en bra och oförglömlig upplevelse.

Newsletter

Namn
E-post

kammarkollegietDag 1  ankomst till Mexico City (lördag)
Mottagning och transfer till valt hotell.

Dag 2  Mexico – Morelia Patzcuaro (söndag)
Amerikansk frukost. Avfärd till Morelia City. Besök i Morelias historiska centrum (Historical Patrimony of the Humanity, UNESCO), katedralen, Goverment Palace och Martyrs’ Square, Clavijero Palace, Monumental Aqueduct samt Gualupita kyrkan. Därefter fortsätter vi till Patzcuaro och valt hotell.

Dag 3  Patzcuaro (stadstur) – Guadalajara (övernattning) (måndag)
Amerikansk frukost. Vi besöker den antika huvudstaden i ”Purepechas” kungadöme, Patzcuaro, med sin speciella, koloniala atmosfär. Vi får se Church of Our Lady of Health, the House of the Eleven Patios, Gertrudis Bocanegra Library och Plaza Don Vasco. Färden går vidare till Guadalajara och valt hotell.

Dag 4  Guadalajara Tequila, stadstur i Guadalajara (övernattning) (tisdag)
Amerikansk frukost. Den här morgonen beger vi oss till den kända Tequila regionen (Human Historical Landscape Patrimony, UNESCO), vi besöker bl a Old Hacienda San José del Refugio, ett destilleri för en mycket berömd likör. Under eftermiddagen promenad genom den vackra staden Guadalajara med sina många kolonialbyggnader; katedralen, Government Palace, Degollado Theatre och Cabañas institute.

Dag 5  Guadalajara Tequila, stadstur i Guadalajara (övernattning) (tisdag)
Amerikansk frukost. Morgonen ledig för egna aktiviteter. Vid lunchtid beger vi oss till Tiaquepaque, det största handarbetscentret i Mexico. Vid ankomsten äter vi lunch (inkluderad) på en traditionell restaurang. Därefter har vi tid att gå runt i konstgallerierna och verkstäderna med en enastående variation av mexikanskt handarbete. Färden går sedan vidare till staden Guanajuato för övernattning på valt hotell.

Dag 6  Guanajuato (stadstur) – San Miguel de Allende (övernattning) (tisdag)
Amerikansk frukost. Vi besöker den historiska stadskärnan (World Cultural Heritage, UNESCO) med sin spännande arkitektur. Vi får bl a se Juarez teatern, Church of Our Lady of Guanajuato, Universitetet och Hidalgo Market. Under eftermiddagen beger vi oss till San Miguel de Allende City. Den här koloniala byn har flera ovanliga byggnader såsom Church of San Miguel, Municipal Palace och House of the Mayorazgo de la Canal. Övernattning på valt hotell.

Dag 7  San Miguel Allende – Queretaro – Mexico (övernattning) (tisdag)
Amerikansk frukost Avfärd till staden Queretaro. Vi beger oss till fots för att njuta av denna välbevarade stad. Vi får bl a se House of Corregidora och House of Count of Sierra Gorda. Därefter avfärd till Mexico City och valt hotell.

Dag 8 – Mexico City tur och antropologiska museet
Amerikansk frukost .Sightseeing i den historiska citykärnan. Ankomst till Zocalo (main square) där vi besöker National Palace, Diego Rivera’s mural och Metropolitan Cathedral. Vi stannar också till vid ett handarbetscenter. Tur i Paseo de la Reforma och Chapultepec området, inklusive ett besök i Aztec-salen i det antropologiska museet. Ett alternativ är att besöka pyramiderna i Teotihuacan och Shrine of Guadalupe.

Dag 9  Taxco & Cuernavaca (en dag)
Amerikansk frukost .Vår tur börjar med att vi besöker Robert Brady Museum och Katedrlaen i Cuernavaca. Vi fortsätter till Silver City i Taxco med besök i en silver-butik. På eftermiddagen beger vi oss till stadens centrum och får bl a se Santa Prisca Church, de vackra torgen och gatorna. Återfärd till Mexico City.

Dag 10 – Puebla y Cholula (en dag)
Amerikansk frukost . Turen börjar med att vi beger oss till Santa Maria Tonantzintla för att besöka det rikt dekorerade kapellet. Vi fortsätter så till Cholulas arkeologiska område för att få se ruinerna av den största pyramiden i Amerika. Därefter fortsätter vi till Puebla.Stadstur i Puebla med sin vackra arkitektur. Vi besöker också katedralen, en ”Talavera” keramikverkstad samt det fantastiska Rosario Chapel. Åter till Mexico City.

Dag 11   Avfärd
Amerikansk frukost.Transfer till flygplatsen för hemresa.

Mer information om Hotell

HOTEL EN MEXICO
REGENTE (Turist, Superior)
DEL ANGEL (Turist, Superior)
IMPERIAL (First)
ROYAL (First)
CASA BLANCA (First)
SUITES DEL ANGEL (First Superior) (1 King Size, 1 sliding Bed, Kitchenette)
SEVILLA PALACE (First Superior)
GRAN HOTEL DE LA CIUDAD DE MEXICO (Luxe, Standard)
SHERATON MARIA ISABEL & TOWERS (Luxe, Standard)

Hotell i övriga städer

Posada Don Vasco (PTZ First), Los Morales, (GDL, First), Holiday Inn Express (GTO, First) or similar

Contact us for reservations!
BloggTwitterFacebook